Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 неща у дома, които трябва да чистите ВЕДНАГА след боледуване

14 декември 2020, 09:26 часа

Зимните настинки и грипове вече са в разгара си, а ако прибавим и коронавирус, то положението става страшно. Когато имаме болен член на семейството, се опитваме да предпазим останалите у дома колкото можем повече. Има обаче 4 неща, които е адски важно да чистим и перем след боледуване, за да предотвратим разпространението на микробите.

1. Домашен текстил

Изпотяването при висока температура е често срещано, което означава, че бактериите се задържат във всички текстилни повърхности. Затова е добре да перем спалното бельо, хавлиите икърпите за ръце на малко по-висока температура от обикновено, а вместо оммекотител да сложим детергент, за да убие всички микроби.

2. Дистанционни, брави и ключове на лампи

Всички онези неща, които често се докосват, могат да натрупат много мръсотия и микроби. Не пропускайте дръжката на хладилника, фурната и шкафовете. Напълно достатъчно е само да ги забършете с антибактериална кърпичка!

КАК ДА ДЕЗИНФЕКЦИРАТЕ ДОМА С КИСЛОРОДНА ВОДА

3. Калъфките на възглавниците от хола

За тези, които обичат да лежат на дивана и да гледат филми, когато се чувстват зле, може да се наложи да помислите за почистване поне на възглавниците. Ясно е, че няма как да изперете цялата тапицерия посред зима, но пък има доста удачни спрейове, които не оставят мокри следи.

4.Кошовете за боклук

Колкото и често да хвърляте боклука, би било добре и да дезинфекцирате кошчетата, тъй като те задържат влага, а и са тъмни – идеалните условия за „отглеждане” на бактерии, особено ако преди това сте хвърляли мръсни носни кърпички.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес