Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Vilner префасонира „очиларката“ E55 AMG 4Matic

05 юни 2014, 09:09 часа • 69494 прочитания

Mercedes има впечатляващо досие в автомобилния бизнес и това не е новина. Достатъчно е да извадим факта, че на нейната сметка е записан патента за първия автомобил (1886 г.). А през последните 128 години компанията се занимава единствено с производство на автомобили, като не е забягвала към... двигатели за самолетостроенето например.

От десетките милиони произведени автомобили – 10-ина милиона са луксозните седани на Е-класата. Милион и половина от произведените някога Е-класи са шаси W210. От тях, няколко хиляди са спортните AMG изпълнения. Само 12 000 от тях са Е55 AMG с V8 двигател. От тях, едва 653 машини са произведени през 2001 г. И само 8 от тях са 4Matic, като всичките са правени по индивидуална поръчка.

 

Освен че е един от най-редките „звезди“, правени някога, този Е55 AMG 4Matic от 2001 г. носи в себе си и сантиментална стойност, тъй като е една от последните машини, сглобени и настроени на ръка в малката фабрика на AMG в Афалтербах. След това производството на AMG се мести на поточните линии в многотиражните заводи на Mercedes-Benz.

 

Ето защо дизайнерите на Vilner подхождат много внимателно към проекта Mercedes-Benz E55 AMG 4Matic. Наричат го Affalterbach, но не идва от немското градче, а от студиото на Vilner. В един единствен екземпляр.

 

Тунерите от Vilner консервират класата и ексклузивността, но добавят и нотки на опушен сингъл малц. Този класицизъм се постига с разточителната употреба на комбинацията между различни нюанси на кафявото и богат набор от ексклузивни кожи. Като патинираната кожа в цвят опушен коняк, която доминира интериора и облича всички елементи, с които ръцете имат контакт, включително върху ергономичния волан. Тя е комбинирана с перфорирана алкантара в по-неутрални тонове.

 

Динамичното усещане се подчертава и от V-образните елементи върху седалките отпред и отзад. Някак напомнят за 8-цилиндровото чудовище, което може да забумти под предния капак само с едно завъртане на ключа.

 

Майсторите на Vilner са работили и върху дребните елементи от интериора, които правят цялото перфектно. Оригиналният дървен фурнир е заменен от карбонови апликации, които са лакирани в, забележете, бледокафяво. Звучи странно, но изглежда чудесно. Неизбежните пластмасови детайли от вътрешността на един автомобил, при Е55 AMG 4Matic на Vilner получават допълващ кафяв цвят, така че да се впишат успешно в премиум усещането на интериора.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес