Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Skoda и Seat променят имиджа си

01 октомври 2019, 08:12 часа • 8103 прочитания

Концернът Volkswagen има намерение да промени пазарния имидж на някои от марките, които притежава. Промените ще засегнат две от тях - Skoda и Seat, които ще бъдат разположени в коренно противоположни сегменти, съобщава Automotive News, като се позовава на свои източници в ръководството на производителя.

Според Информацията на изданието, марката Seat ще получи премиум-характер, като ще се изкачи едно стъпало нагоре и ще се приближи до Audi. Шефовете на концерна са на мнение, че по-скъпите и по-добре "опаковани" автомобили на испанската компания могат да се борят с моделите с Alfa Romeo. Това важи особено за новата марка Cupra, която тепърва ще настъпва на пазарите.

В същото време Skoda я очаква точно противоположната съдба. Чешките модели ще започнат да се конкурират с бюджетните брандове в Европа, като на първо време се посочват автомобилите на Dacia, както и по-евтините коли на Kia. Присъствието на Skoda ще бъде съсредоточено най-вече в страните от Източна Европа, където именно по-евтините автомобили "изядоха" пазарния дял на Volkswagen Group.

Всичко това, разбира се, ще се отрази на цените. Моделната гама на Seat ще започне да поскъпва, докато тази на Skoda ще поевтинее, тъй като автомобилите на марката ще бъдат лишени от някои опции, които сега се предлагат още в базовото оборудване. Ако експериментът се окаже успешен, във Volkswagen са готови да направят същата операция и с други свои брандове.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес