Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel Meriva отново печели в изследването на J.D. Power

01 юни 2014, 11:27 часа • 30334 прочитания

Спечелването на титла е доста трудно, но защитата й е още по-тежко начинание. Opel Meriva запазва титлата си като шампион при компактните ванове в престижния анализ на J.D. Power за клиентско задоволство (J.D. Power Customer Satisfaction Report), отново завоювайки най-високата оценка в сегмента.  

В германското изследване за 2014 г. J.D. Power VOSS (Vehicle Owner Satisfaction Study, изследване за задоволството на собствениците на автомобили), Meriva получава оценка на одобрение от 80,4%, позиционираща специалиста в областта на ергономичния дизайн на Opel пред съперниците, включително Nissan Note и Citroën C3 Picasso. Opel Insignia също кара собствениците си да се усмихват. Флагманът на Opel постига силната шеста позиция в конкурентния среден клас с изключително високия процент на одобрение от 81,7%.

J.D. Power and Associates е една от най-добре известните и уважавани организации за пазарни изследвания в света, а годишните й анализи за задоволството се провеждат в Германия от 2002 г. В доклада на J.D. Power за 2014 г. е направено допитване до 18 000 водачи на автомобили за техните мнения и преживявания с помощта на онлайн въпросник. Участниците са управлявали своите автомобили в период от около две години и оценката за задоволство се извършва, ако са налице поне 50 отговора на целия въпросник. Насоките в изследването покриват четири категории: качество/надеждност, привлекателност, стандарти на обслужване и разходи за експлоатация и обслужване.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес