Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото Audi A6 обещава да бъде по-емоционало

15 юли 2016, 15:15 часа • 3915 прочитания

Дългоочакваните промени във фирмения стил на Audi ше стартират с новото поколение на седана A8, който трябва да излезе догодина. След него компанията от Инголщад предвижда да предложи на клиентите си петата генерация на друг свой много популярен модел – A6, съобщава Autocar. Изданието разкри подробности за автомобила, като представи и свое виждане за това как ще изглежда той.

Според информацията новото A6 ще бъде изградено изцяло в стила на концептуалните модели prologue. Техен автор е новият главен дизайнер на марката Марк Лихте, който създаде екстериора на последния Volkswagen Golf, а сега има тежката задача да промени стила на автомобите на Audi.

Очаква се седанът да порасне на размери, като това ще се отрази най-вече на разстоянието между двете оси. При сегашната генерация на модела то е 2912 мм, но се очаква при следващата да достигне 2950 мм. Дължината на A6 ще остане в рамките на 5000 мм, но широчината ще се увеличи, като това ще придаде по-внушителен вид на автомобила.

Моделът ще бъде изграден на платформата MLB, използвана още за новите Audi A4 и Q7, както и за Bentley Bentayga. Това ще доведе до намаляване на теглото, което на свой ред ще позволи използването и на 4-цилиндрови двигатели с нисък разход на гориво. Някои от версиите ще продължат да разчитат на 3,0-литрови V6 агрегати, но ще има и модификация с 4,0-литровия битурбо V8 на Porsche, както и такава с уникалния 4,0-литров дизелов V8 мотор с 2 турбини и електрически компресор, дебютирал при Audi SQ7.

На по-късен етап ще се появат и хибридни модификации, като те ще могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Работи се и върху електрическа версия. Излизането на радикално променения модел е предвидено за втората половина на 2018 г.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес