Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Далеч от "Герена", но с Левски в сърцето: Борислав Рупанов блести в Първа лига (ВИДЕО)

20 септември 2024, 20:33 часа • 518 прочитания

19-годишният Борислав Рупанов блесна във втори пореден двубой за Септември София и спечели приза за Играч на мача при успеха на "червено-сините" над Хебър Пазарджик в Първа лига. Младият полузащитник реализира победното попадение, като това бе негов трети гол в последните две срещи.

Рупанов мечтае да вкарва за Левски

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“, завърши интервюто си след мача Рупанов, който се подвизава като преотстъпен от "сините" в Септември. Талантът бе изпробван на няколко позиции от различни наставници. Макар че се хареса и на Станислав Генчев, ръководството реши, че е по-добре да трупа минути в елита в по-непретенциозен тим.

ОЩЕ: Николай Митов похвали левскарите, но алармира: Няколко ситуации изиграхме като махленски тим (ВИДЕО)

Дойде в Левски заради Мъри, а сега мечтае за завръщане на "Герена"

Борислав е роден през 2004 г. в Петрич. Започва да тренира в ранна детска възраст в отбора на Мечетата. Впоследствие преминава през школите на Пирин Благоевград, Витоша-13 и Лудогорец. На 17 години заиграва на "Герена". "Дойдох в Левски заради Станимир Стоилов. Знаех, че той ще ми даде шанс, който в крайна сметка получих. Само 3 месеца, след като преминах на „Герена“, дебютирах за първия отбор. Той е най-добрият български треньор и за мен беше чест да тренирам под негово ръководство", разказва футболистът в интервю за "Мач Телеграф".

Младокът е в блестяща форма

Сега Рупанов защитава цветовете на Септември - и то по най-достойния начин. Полузащитникът е в основата на завоюваните 6 точки в елита от тима на Николай Митов. Петричанинът вкара второто и третото попадение при победата с 3:2 над Славия, а днес наниза решителния гол срещу Хебър.

Краев 2.0?

Освен важността, впечатление прави и красотата на неговите изпълнения. В същото време неминуемо се появява аналогия с вече бивш състезател на "сините" - Андриан Краев, чиято роля на терена също се промени в течение на годините. Освен това двамата имат и сходна физика, а след време ще видим дали съдбата на Краев няма да последва и Рупанов.

ОЩЕ: Алдаир: Левски е най-големият клуб в България с най-верните фенове (ВИДЕО)

Борислав Рупанов

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес