Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новата марка на Hyundai пуска компактен спортен автомобил за Европа

24 март 2023, 14:29 часа • 5160 прочитания

Корейската премиум-марка Genesis, която е собственост на концерна Hyundai-Kia, планира да разработи компактен спортен автомобил за европейския пазар, съобщава Autocar.uk. Автомобилът ще бъде изграден на базата на концепцията Mint, представена през 2019 г.

Ръководителят на планирането в Genesis - Марк Чой, потвърди, че компанията наистина обмисля да разшири гамата си с компактен спортен модел, който би бил подходящ в Европа. Все още обаче не е взето окончателно решение за това, кога ще се такъв автомобил на пазара.

В Genesis искат да направи компактна кола за удобно придвижване в градски условия. В този случай задвижващата система ще бъде изцяло електрическа, което може да се отрази негативно на времето за проектиране, тъй като суровините, използвани за производството на батерии, са поскъпнали навсякъде по света.

Спецификациите на модела все още не са оповестени, но е известно, че Genesis иска колата да има пробег от 322 км с едно зареждане. Освен това автомобилът ще може бързо да зарежда батерията благодарение на специална технология.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес