Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как некачественото гориво уврежда двигателя

05 август 2024, 13:42 часа • 1984 прочитания

Използването на ниско качествено гориво може да причини сериозни щети на вашия двигател и това далеч не са празни думи. Проблемите, причинени от лошо гориво, могат да се проявят по различни начини и могат да имат дългосрочни последици за вашия автомобил.

Как да пестим гориво в жегите?

Първо, ниско качественото гориво често съдържа примеси и замърсители, които могат да запушат горивната система. Тези замърсители се натрупват в горивните инжектори, филтри и помпи, причинявайки лоша работа на двигателя. В резултат на това колата ви може да работи неравномерно, да загуби мощност и да изпитва трудности при стартиране. С течение на времето това може да доведе до повреда на ключови компоненти на горивната система, което изисква скъп ремонт или подмяна.

Второ, ниско качественото гориво може да доведе до образуване на отлагания по вътрешните повърхности на двигателя. Тези отлагания могат да се образуват върху клапаните, буталата и стените на цилиндрите, причинявайки лоша работа на двигателя и повишено износване.

Още: Кои устройства в колата лъжат шофьора

С течение на времето отлаганията могат да причинят прегряване на двигателя и увеличен разход на масло. Това от своя страна може да съкрати живота на двигателя и да наложи основен ремонт.

До прегряване на двигателя на автомобила може да се стигне и по редица други причини, освен използване на лошо гориво. Най-честите от тях са използването на ниско качествен антифриз и повреда на радиатора.

Как най-лесно да почистим фаровете на колата?

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес