Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BMW Stormtrooper от Vilner

29 септември 2014, 15:39 часа • 81225 прочитания

In a galaxy far, far away е изречението, което феновете на сагата „Междузвездни войни“ очакват да видят отново на големия екран. Това ще се случи не по-рано от края на следващата година, когато седмата част на сагата ще излезе по кината. С последния си проект, наречен Stormtrooper, от българското студио „Вилнер“ вече подгряват премиерата й.

 

За разлика от многобройната армия на лорд Вейдър, BMW Stormtrooper на Вилнер е уникат в една единствена бройка. Засега. Машината вече е при собственика си, който й се наслаждава по серпентинените пътища на австрийските Алпи. От студиото съобщават, че ще подложат на драстичната терапия не повече от 10 автомобила.

 

Stormtrooper на „Вилнер“ е вторият проект на студиото от този мащаб. Преди близо година, момчетата и момичетата от „Вилнер“ показаха BMW Bullshark – E63 купе, подложен на радикален редизайн.

Днес бандата на „Вилнер“ споделя официалната фотосесия на Stormtrooper - кабрио версията на Bullshark. Двете машини са подчинени на една и съща дизайнерска идея, но практически са много различни. Може би по тази причина от ателието избират съвършено друго име за този проект.

 

Главната промяна е в колата, която е използвана за донор. Този път имаме истинско E64 М6, докато Bullshark разчита на механиката на E63 645i. Предният и задният капаци, броните, задните калници, както и всички аксесоари към тях също са различни. Изключение правят само предните калници, като всички те са ръчна изработка и в единични бройки.

В интериора „Вилнер“ се развихря с употребата на естествена антик напа и кафява алкантара. Таблото е преработено, за да приеме тониран също в кафяво карбон. Акцентът в него са километражите, които са в същия цвят. Предпазните колани и контролерът на iDrive системата са искрящо бели, както и гърбовете на предните седалки.

Декоративните елементи в екстериора са в кафяв мат. Той покрива бъбреците в предрадиаторната решетка, липовете под предната броня, праговете и „хрилете” в предните калници. Последните са функционални отвори, които участват в аеродинамиката на колата. Под прага е разположен допълнителен спойлер. Също като при Bullshark, Stormtrooper използва BMW емблеми като странични мигачи.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес