Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разбит е канал за контрабанден внос на парфюми

25 март 2016, 15:35 часа • 2055 прочитания

Териториалните служби „Борба с организираната престъпност“ във Варна и Бургас, служители на ГД „Гранична полиция“ и местните областни дирекции на МВР са разбили канал за контрабанда на парфюми, съобщиха от полицията.

На 20 март тази година във връзка с образувано досъдебно производство е реализирана операция с цел пресичане дейността на установена организирана престъпна група, извършвала контрабанда през държавната граница на големи количества парфюми от известни търговски марки. Действията са били реализирани под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на полицейската акция са проведени оперативни и процесуални действия в близост до ГКПП - Малко Търново и в Бургас, при които за 24 часа са задържани двама варненци - Д.В. /34 г./ и Д.Н. /35 г./. При проверка на Ауди-то, с което те пътували, са открити и иззети 846 парфюма от различни марки, внесени без знанието на митническите власти, мобилни телефони и голяма сума в евро.

Паралелно с това били проведени следствени действия и на три адреса на територията на Варна. Там полицаите намерили мобилни телефони, компютърни конфигурации и още 2276 парфюма от световни търговски марки.

Започнато е досъдебно производство по чл. 321 от Наказателния кодекс.

Работата по случая продължава.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес