Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира петото издание на „Алея на книгата”

12 септември 2017, 10:37 часа • 970 прочитания

Петото издание на „Алея на книгата” в София започва днес и ще продължи до 17 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Пътуващото книжно изложение ще спре в центъра на столицата в пешеходния участък на бул. „Витоша”, от статуята на Алеко Константинов на пресечката с бул. „Патриарх Евтимий” до ул. „Гладстон”. Официалното откриване е от 17.00 часа в Литературния кът откъм бул. „Патриарх Евтимий”.

„Алея на книгата” е част от Календара на културните събития на Столична община.

В осемнадесет шатри ще се разположат над 50 български издателства, а както всяка година, част от „Алея на книгата“ е и Литературният кът - със специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. „Алея на книгата” е отворена за посетителите от 10.00 часа до 20.00 часа.

Тази година организаторът на събитието е Асоциация „Българска книга”, която си партнира с Българската национална телевизия по кампанията „Прозорец към родината” и на Алеята ще бъде разположен пункт за даряване на книги и учебни помагала, предназначени за деца от българските училища в чужбина.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес