Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Походът на българското епично фентъзи

12 октомври 2015, 10:20 часа • 11709 прочитания

Делиян Маринов и Силвия Петрова

Със своите фентъзи романи, публикувани от издателство "Весела Люцканова", двамата писатели започват своето турне от София, в книжарница "Хеликон" на бул. "Витоша" №62 на 25.10.2015 г. от 18ч.

Делиян и Силвия избират всеки от тях да представи другия, като по този начин ще разкрият на публиката световете, сътворени от тях в романите им. Светове, дръзнали да се доближат до мащабите на Средната Земя, Фаерун и този на Дж. Мартин!

Какво е новото и уникалното, което българските автори могат да предложат на световната фентъзи сцена? Присъединете се към това или някое от следващите представяния от турнето и ще получите отговора.

Предварително, Делиян и Силвия разкриват само следното:

Делиян Маринов - автор на „Пътуване през спомени” ч. 1 и ч. 2 от Истории от Последното Измерение:

„Защо, точно походът на българското епично фентъзи?

Може да се каже, че през последните години фентъзи жанрът успя да излезе, от ъндръграунда на литературните среди. Благодарение на успешната екранизации на „Игра на Тронове”; „Седмият Син”, „Хобит” и прочие, все повече и повече хора започват да търсят фентъзито – не само на екрана, но и в книгите!

Откакто пиша и издавам произведения в този жанр, се запознах с множество автори на остросюжетна литература, които сътворяват уникални герои, сюжети и Вселени. При все това, масово все още преобладава мнението, че в България няма много фентъзи писатели. Дори наскоро, гледайки първия епизод на писателското риалити „Ръкописът”, бях изумен да чуя от една от участничките, че у нас НЯМАЛО кой знае колко фентъзи автори. Ще бъда откровен -това ме жегна. Защото, авторите, които са ъндръграунд у нас, жертват средства, и душа в името на произведенията си. В името на това да има фентъзи. Защото издаването, макар и не непосилно, не е и лесен процес. Особено в България.

Това е и главната причина с колежката Силвия Петрова да започнем „Походът на българското епично фентъзи”. Започваме именно от София и вярваме, че ще привлечем почитателите не само на жанра, но и по принцип на българската литература, защото тя има, дяволски много, какво да каже!

Българско фентъзи го има и ние сме едни от неговите лица! А походът е за всички читатели - настоящи и бъдещи! Елате! Не само за да се запознаете с нас и произведенията ни, а и за да си поговорим. За всичко свързано с фентъзито, писането и издаването и с нас.

Време е да изгреем от пепелта.

Време е българското фентъзи да възтържествува!”

Силвия Петрова, автор на поредицата „Зеницата на смъртта” - том 1, „Тотемът на мистика” и том 2, „Проклятието на мъдреца”:

„България е малка държава, но в нея живеят хора с големи мечти. Писателите са именно такива хора и ако имат нужната подкрепа, колкото и трудно да е, те постигат мечтите си. Ние с Делиян Маринов сме едни от тях, благодарение на издателство Весела Люцканова.

Докоснали се веднъж до бляновете си, нашето желание е шумно да изразим радостта си от този факт и да разкажем за своите творби, в които сме вложили не само любов, но и частица от самите себе си. Да разтворим вратите на своите фентъзи светове пред всички, желаещи да прекрачат прага отвъд, да усетите магията струяща оттам и да се запознаете с героите, на които сме вдъхнали живот, за да бъдат ваши спътници в този поход, а това е именно „Походът на българското епично фентъзи”.

Ние сме създали всичко това за вас, нашите читатели!”

Очакваме Ви с нетърпение!

Автор: Весислава Савова

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес