Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Димитров на "Софийски дует" в Перото

20 януари 2016, 12:21 часа • 4620 прочитания

Младият писател Иван Димитров ще представи на 20 януари (сряда) от 19:00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО” своя втори роман „Софийски дует”. За него литературният критик Марин Бодаков споделя: „Иван прикрива любовта си към литературата с отлична ирония.

Той прикрива любовта си към поезията с роман. Прикрива самотата си с текст, в който сме заедно тук и сега – в една разпознаваема София на словото, в която бих искал още повече да живея. В една бохема на отчаянието. Всъщност, Иван Димитров се осмелява да ни съобщи колко двойствено е всичко, от което сме изградени и което обичаме”.

„Софийски дует” на ИК „Жанет 45” е разказ за София днес, макар и Иван Димитров пише „София, ти нямаш нужда от свой роман”. В нея авторът ни запознава с противоречивата фигура на Йордан Константинов, който преди година е намерен убит в Борисова градина. Той оставя след себе си недовършен роман за София, който е публикуван от „Жанет 45”.

Приложени са на колажен принцип и четири ранни новели на писателя, интервюта с негови приятели и фрагменти от бележниците му. Кой е убиецът на Йордан Константинов? Това се пита читателя след всяка прочетена страница. Отговоът на този въпрос може да бъде даден единствено с гласа на своята съвест.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес