Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шекер махала в Петрич се готви на бунт заради спрян ток

17 декември 2014, 07:51 часа • 22749 прочитания

Поредна акция на енергото в опит да се разкачат незаконно закачени домове на роми в Петрич. Става въпрос за Шекер махала – вчера 40 къщи са били разкачени.

Махалата е по-добре осветена от Лас Вегас по Коледа, твърдят от Нова телевизия. А оправданията са тривиални – никой не ни взема на работа, защо в банките работят българи, а не цигани. На въпрос „ти учила ли си, за да работиш в банка”, откровеният отговор е „не съм, как да уча без ток”. Да изключват и на българите, не само циганите. Търсим работа, няма работа, нямаме пари, каза и друг представител на Шекер махала. Връщат ни от цеховете, нямало работа – другите (бел. ред. – разбирай българите) ходят и успяват да си намерят, продължи един от мъжете. Държавата развали фабриките, цеховете, няма работа, а ония си напълниха гушите, продължи една от жените.

Една от жените се оплака, че лихвите по сметките са много големи и хората не могат да си платят сметките. Друг от жителите на Шекер махала се оплаква, че ЧЕЗ са се съгласили да им плати разсрочено сметка от 290 лева, от които платил 150, но вчера е бил отрязан на общо основание от служителите на енергото. Какво значи това, накъде отиват нещата – аз плащам, имам споразумение, а ми отсичат кабела, възмути се той.

Всички в Шекер махала се заканват да тръгват на бунт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес