Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът Камбитов стартира кампания за чист Благоевград

27 март 2019, 20:00 часа • 2392 прочитания

Поредната инициатива ще се проведе в Благоевград. Тя е под мотото "Чист и зелен Благоевград" и ще бъде фокусирана върху почистването на града.Дните за чистота ще бъдат открити официално от 6-ти април, като общината ще осигури всички необходими материали за почистването.

Самите материали, ще се радват в специално открити за целта шатри, разположени на възлови за града места, като от общината са предвидили тяхната локация по такъв начин, че да обхванат всички квартали на Благоевград.

Важна част от почистването ще бъде не само събирането на боклука, но и неговото рециклиране. Именно заради това, от общината подготвят чували в различни цветове, според вида на отпадъците.

Специално за откриването на кампанията, кметът Кабитов публикува видеоклип в който заяви, че всеки от жителите обича Благоевград и чистотата му зависи от всички. Именно затова, той призова към висока активност и обединение на всички в общата кауза. Другата добра новина около града е свързана с това, че за поредна година той ще се включи в "Часът на земята".

Кампанията е свързана с това, че за един астрономически час, ще бъде спряно цялото осветление в града. Специално за кампанията, на 30-март (събота) между 20:30 и 21:30 часа, в знак на подкрепа, ще бъдат загасени светлините на всички институции в града.

"Часът на земята" е една от най-мащабните акции в света. Тя мотивира всичко домакинства да спрат електроенергията си за един час, в борба срещу климатичните промени.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес