Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томаш за поражението от Берое: Мача го загубихме в главите си (ВИДЕО)

20 октомври 2023, 21:51 часа • 1784 прочитания

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш даде своето мнение след изненадващото поражение на "смърфовете" срещу Берое в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига. Специалистът анализира представянето на своите възпитаници, които отказа да критикува. Наставникът на "черно-белите" смята, че отборът му е загубил мача предварително в главите си. 

Томаш не се сърди на играчите си, загубата щяла да бъде отрезвяваща

„Не си отбелязахме ситуациите, които създадохме. В такива мачове, срещу гладни момчета, които искат да се покажат, бориха се за всяка топка. Поздравявам ги. Създадохме ситуации, не успяхме да ги реализираме, защото сме в зоната си на комфорт. Не мога да се сърдя на играчите си. Постараха се, но трябва да дадем още, за да можем да взимаме такива мачове. На нас ни беше трудно, притежавахме топката, имахме ситуации при 0:0. Хубавото е, че това ще бъде отрезвяващо. Неприятна е тази серия, но трябва да излезем от нея с работа”, коментира Томаш за загубата на Локо Пловдив от Берое.

Александър Томаш

"Не успях": Александър Томаш отчете своя грешка

„Мача го загубихме в главите си преди мача. Не успях да убедя футболистите какво ни чака на терена. Мисля, че играчите се постараха, но бяхме по лежерни, бавно движехме топката, детайли, които са важни в такива мачове. Мога да изисквам много повече от тях. Това са нормални неща, не можем да отиваме от едната крайност в другата", смята той.

Разпознаваемият стил на "смърфовете"

"Сега ще трябва да ги вдигам. Ние изградихме стил на игра, разпознаваеми сме, но си имаме и нашите слабости. Ще бъде отрезвяващо, животът и футболът продължават. Много е важно да не отиваш в крайности. Започваме да работим, знаме срещу кого играем следващия мач, искам да победим и се надявам”, каза още старши треньорът на Локо Пловдив.

ОЩЕ: АНКЕТА: Кой е виновен за кризата в националния отбор по футбол?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес