Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Строителят на „Колежа“: Стадион „Христо Ботев“ не може да приеме България – Унгария

09 ноември 2023, 11:47 часа • 1985 прочитания

Броени дни остават до европейската квалификация между България и Унгария и неяснотите около това къде ще се проведе мачът продължават. Както е известно, от БФС и УЕФА решиха срещата да се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, а не в София, както бе планирано заради набиращ сила в интернет призив за протест срещу ръководството на футболния съюз.

На „Колежа“ ще се монтират елементи от козирката

Днес обаче се оказа, че „Колежа“ не може да приеме двубоя между България и Унгария. Причината е, че в седмицата, в която трябва да се изиграе мачът на стадиона е предвидено да бъдат монтирани тежки елементи от козирката и няма как да се гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг. Това алармира строителят на съоръжението Илиян Филипов.

"ДЗЗД Колежа" внесе официално писмо до кмета на града Костадин Димитров във връзка с предвидената футболна среща на...

Posted by PIMK on Thursday, November 9, 2023

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: А бе, къде е Боби?

Илиян Филипов е изпратил писмо до кмета на Пловдив

Той е изпратил днес писмо до кмета на Пловдив, в което го уведомява, че провеждането на футболни срещи на стадион „Христо Ботев“ в периода 13.11.2023 – 20.11.2023 година не е препоръчително. Филипов, който представлява дружеството „ДЗЗД Колежа“ е категоричен, че въпросните монтажни дейности са съобразени изцяло с програмата на Ботев Пловдив и ненадейното преместване на България – Унгария на клубното съоръжение на „канарчетата“ е объркало този график.

Онзи ден пък бе входирана жалба срещу решението мачът между България и Унгария да се играе в Пловдив.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес