Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славия надхитри Арда Кърджали и спря негативната си серия (ВИДЕО)

12 март 2023, 14:00 часа • 887 прочитания

Славия победи Арда с 1:0 като домакин в двубой от 23-тия кръг на efbet Лига. Мачът не изобилстваше от положения, а единственото попадение в срещата отбеляза Тони Тасев от дузпа в 81-вата минута. "Белите" постигнаха ценен успех срещу пряк съперник в битката за топ 6.

Първото полувреме бе равностойно, а на терена по-скоро цареше тактическото надиграване. В 33-тата минута играчите на Загорчич достигнаха до най-чистото си положение. Галин Иванов и Ахмед Ахмедов пропуснаха да отбележат от непосредствена близост, тъй като Господинов направи феноменално двойно спасяване. До почивката повече ситуации нямаше и така нулевото равенство се съхрани.

ОЩЕ: Арда с нов силен трансфер

0:0 | ПОЛУВРЕМЕ #БЕЛИТЕОТСОФИЯ #СЛАВИЯСОФИЯ #ПФКСЛАВИЯ1913 #ЗАЕДНОМОЖЕМ #SLAVIASOFIA #SLAARD

Публикувахте от Slavia Sofia в Неделя, 12 март 2023 г.

Втората част започна с опасен шут от дистанция на Светослав Ковачев, който обаче мина над вратата на Вуцов. Едва в 80-ата минута зрителите на стадиона в кв. "Овча купел" видяха нещо по-интересно. След преразглеждане от ВАР главният съдия Ивелин Занев посочи бялата точка за нарушение на Юруков срещу Галин Иванов. Тони Тасев застана зад топката и вкара за 1:0, въпреки че стражът на гостите бе много близо до отразяването на удара.

ОЩЕ: Турски гранд следи Светослав Вуцов

Благодарение на днешния си успех Славия вече се намира на пето място с 38 точки. "Белите" прекъснаха серията си от 3 последователни загуби. В следващия кръг те се изправят срещу Локомотив София. Арда от своя страна е осми с 35 пункта преди тежкия сблъсък с Левски на 19 март от 14:30 часа.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес