Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Последният в Серия А измъчи здраво Интер

28 януари 2023, 20:58 часа • 1149 прочитания

Намиращият се на последно място в класирането на Серия А Кремонезе измъчи здраво Интер в мач от 20-ия кръг на първенството. „Нерадзурите“ все пак успяха да стигнат до победата благодарение на два гола на звездата на тима Лаутаро Мартинес. За опашкаря точен бе Дейвид Окереке.

Кремонезе поведе изненадващо в 11-ата минута на двубоя. Нападателят на тима Окереке бе оставен да стреля от далечно разстояние и той с много прецизен удар матира стража на „нерадзурите“ Андре Онана. Само 10 минути по-късно Интер изравни. Джеко стреля от въздуха, вратарят на домакините изби, но топката падна на крака на Лаутаро Мартинес, който от близко разстояние не сгреши.

След почивката миланският гранд натисна съперника си, но така и не успя да пробие защитната му линия. Това най-накрая се случи в 65-ата минута на срещата. Един Джеко намери Лаутаро в наказателното поле на Кремонезе, нападателят стреля и след рикошет в тялото на бранител влетя в мрежата на Карнезеки.

След успеха си Интер е втори, като събра 40 точки и вече е на 10 от лидера Наполи, който обаче е с мач по-малко. Кремонезе от своя страна продължава да заема последната позиция в Серия А с едва 8 точки в актива си.

 

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес