Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъри Стоилов: Само на "Герена" и в Разград става за футбол

07 февруари 2023, 17:12 часа • 1320 прочитания

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите след победата над Септември в приятелски мач. Той за пореден път изрази мнение, че в България няма условия за футбол през зимата. Мъри смята, че единствено на стадионите на Левски и на Лудогорец може да се играе нормално, защото само на тях има отопление.

Левски подновява сезона в Първа лига със символично домакинство на Черно море, което ще се проведе на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Мъри обаче подчерта, че не знае в какво състояние ще завари стадиона, като има притеснения дали теренът ще позволява нормална игра.

"Нямам никакво уверение за стадион "Ивайло" и който го даде, ще ме излъже, така че по-добре да не ми дава. Не очаквам никъде освен в Разград и на "Герена" да има добри условия на игра. Това са двата клубни отбора, които имат отопление. Можеше да се помисли, нарочно от доста време алармирахме, защото от другата седмица дават малко по-добри температури, но важното е да си върви керванът", каза Мъри.

Станимир Стоилов

"Вярвам, че може да има среща, защото доста поразбутахме спокойствието, но какво ще се случи – не вярвам, защото и обясненията, които чувам са изключително несериозни. Ние никога не сме седнали да спорим и да намерим решение за доброто на футбола. Днес на някой хареса ли му ситуацията? За да има качествен футбол, трябва да има добри условия. Благодаря и на Септември, че и двата тима се постарахме да изиграем футболен сблъсък, и да няма сериозни травми", добави още той.

"Много е важно тук да се нагласим на метеорологичните условия и най-вече на тревното покритие, което създава проблеми за комбинативността, но въпреки всичко ние трябва да опитваме и трябва да играем, така че се надявам да стартираме по най-добрия начин", коментира още Стоилов.

КОМЕНТАР: Левски хвърля милиони с лека ръка, а после проси от феновете

 

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес