Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъдър Томаш: Шансове за Европа загубихме още през зимата, а искам да печеля купи (ВИДЕО)

18 май 2024, 23:35 часа • 2142 прочитания

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш сподели своето мнение след поражението на "смърфовете" от Левски в двубой от 33-тия кръг на Първа лига. Специалистът демонстрира нужното уважение към "сините" и разкри, че предварително е решил да даде шанс на младите си футболисти за този сблъсък. Наставникът на "черно-белите" мъдро отчете кога отборът реално е загубил шансове за Европа и коментира бъдещето си на "Лаута".

 Левски е отборът, който най-много знае какво да прави на терена с топката в крака

"Допуснахме гол от статично положение и дадохме инициативата на Левски. Поздравявам съперника, това е отборът, който най-много знае какво да прави на терена с топката в крака. Бях обещал на всеки да дам шанс. Исках да видя на какво ниво са младите футболисти, защото Евандро и Бабакар Дион не преподписаха. Не мога да се сърдя на някого, всеки се постара. Можехме повече да постигнем, но трябва да знаем къде ни е мястото, а ако искаме повече, да се подсилим доста сериозно", започна Томаш след загубата на Локо Пловдив от Левски.

ВАР-ът на Actualno

Локо Пловдив не се подсили, когато трябваше

"Шансовете за Европа не ги загубихме сега, а още зимата, когато не се подсилихме. Трябваше да сме конкурентни, за това имаше субективни и обективни причини, няма смисъл да се оправдаваме. Трябва да развиваме тези млади футболисти, да им вдъхваме увереност, така разбирам аз футбола", продължи специалистът.

Томаш иска да се бори за купи

"Важно е с какви играчи ще се подсилим, аз съм наясно какви искам. Не нападам ръководството, наясно съм с обстановката, въпросът е дали ще имаме късмета и потенциала да намерим точните хора. Аз искам да се боря да сме шампион и да печеля купи, но не зависи изцяло от мен. Имам нов 2-годишен договор с Локомотив, професионалист съм и съм отдаден на клуба. Трябва да работим да вдигнем отбора на нивото на феновете", завърши треньорът на "смърфовете".

ОЩЕ: Асен Митков стана Играч на мача, но даде приза на Цунами, който проговори на български (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес