Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец взе реванш от Крумовград и излезе на върха в Първа лига (ВИДЕО)

05 ноември 2023, 17:25 часа • 4188 прочитания

12-кратният шампион на България Лудогорец успя да победи Крумовград с минималното 1:0 като домакин в среща от 16-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата отбеляза най-скъпото попълнение на "орлите" Квадво Дуа, а победата изкачи отбора на върха в класирането.

Лудогорец с минимален успех над Крумовград

Разградчани успяха да вземат реванш срещу новака в efbet Лига, който успя да ги победи с 3:1 у дома през юли. Този път Георги Дерменджиев се довери на Квадво Дуа от първата минута, след като в предния мач влезе от скамейката и донесе успеха срещу Славия (ВИДЕО).

Квадво Дуа отново герой за "орлите"

Дуа, който бе привлечен през лятото, успя бързо да се отблагодари на старши треньора, откривайки резултата още в 16-ата минута. В следващите минути обаче "зелените" не успяха да стигнат до второ попадение, което да им осигури повече спокойствие на терена.

Лудогорец измести ЦСКА от първото място

В средата на второто полувреме гол на Оливие Вердон бе отменен от ВАР заради засада. До края Лудогорец запази крехкия си аванс и взе трите точки, които изкачиха отбора на първото място с актив от 33 точки - с пункт пред ЦСКА, Черно море и Локомотив Пловдив.

Предстои мач срещу Фенербахче

За Лудогорец предстои втори мач срещу Фенербахче в групите на Лигата на конференциите в четвъртък. Като положителен аспект преди сблъсъка може да се отчете фактът, че Фенербахче рухна след 19 поредни победи в Турция (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес