Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски взима четвърти нов, ляво крило подписва в понеделник

17 февруари 2023, 12:02 часа • 1534 прочитания

Левски ще привлече четвърти нов футболист тази зима. Става въпрос за лявото крило Джавад Ел Джамили. Според колегите от „Dsport“ офанзивният играч ще пристигне в понеделник в София. Той първо ще мине задължителните медицински прегледи, след което ще парафира официално своя договор. Очаква се още тогава той да се включи в тренировъчния процес.

Лявото крило пристига на стадион „Георги Аспарухов“ от кипърския Акритас Хлоракас, където треньор е бившият наставник на Локомотив Пловдив и ЦСКА Бруно Акрапович. Футболистът ще може да бъде използван веднага от Станимир Стоилов, тъй като в момента първенството в Кипър тече с пълна сила и той има достатъчно игрова практика.

Джамили ще стане четвъртото ново попълнение на Левски тази зима. Преди него на „Герена“ акостираха централният защитник Кристиан Димитров, халфът Асен Чандъров, както и нападателят Рикардиньо. Очаква се с привличането на Джавад Ел Джамили селекцията при „сините“ да приключи.

Новият футболист е роден в Барселона, като има испанско и мароканско гражданство. Той няма да заема квота за чужденец именно поради факта, че притежава испански паспорт. До момента през сезона Джамили има 17 мача за Акритас Хлоракас, в които се е отчел с две попадения.

Междувременно вчера стана ясно, че Левски търси отбор на забравен бранител със само един мач.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес