Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски с трета победа в контролите, „сините“ се наложиха над Марица Пловдив (ВИДЕО)

04 юли 2023, 12:28 часа • 2143 прочитания

Левски записа третата си поредна победа в предсезонната подготовка, след като се наложиха над Марица Пловдив с 3:1. Двубоят се игра в Правец, където „сините“ са на лагер. Попаденията за столичани реализираха Асен Чандъров, Илиян Стефанов и Роналдо. За пловдивчани точен бе Станислав Маламов.

Марица изненада Левски преди почивката 

През първото полувреме Левски имаше няколко добри възможности, но не успяха да се възползва от тях. Вместо това Марица поведе в 42-ата минута с попадение на Станислав Маламов, който се възползва от отлично подаване на Сали Садъков по левия фланг и матира Иван Андонов. Секунди по-късно „сините“ изравниха с попадение на Асен Чандъров, който успя да отклони топката в мрежата след удар с глава на Илиян Стефанов.

"Сините" доминираха до края на мача 

Второто полувреме започна по отличен начин за Левски и „сините“ поведоха още в 47-ата минута. Ивелин Попов намери отлично Илиян Стефанов в наказателното поле на Марица и той с глава се разписа. Десетина минути преди края на редовното време столичани оформиха крайното 3:1. След изпълнение на странично хвърляне Рикардиньо свали топката към Роналдо, който с мощен удар не остави никакви шансове на вратаря на Марица.

Илиян Стефанов

Контролите на Левски 

Това е третата контрола, която Левски играе по време на подготовката си. До момента „сините“ победиха Пирин Благоевград с 2:1 на стадион „Георги Аспарухов“, както и Етър Велико Търново със същия резултат, но в Правец. От Левски предвиждат да изиграят още една контрола до 9 юли.

ОЩЕ: ВАР-ът на Acutalno: ЦСКА гърми, Левски спи.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес