Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Късата клечка: Лудогорец стартира европохода си срещу бивш тим на световна звезда

18 юни 2024, 15:40 часа • 2807 прочитания

Българският шампион Лудогорец изтегли късата клечка при жребия за първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани ще се изправят срещу възможно най-тежкия съперник. "Орлите" ще премерят сили с бившият отбор на световната звезда Хвича Кварацхелия-Динамо Батуними.

Лудогорец научи първия си съперник в Шампионска лига

Това отреди жребият в централата на УЕФА в Нион, Швейцария. Лудогорец ще бъде домакин в първия мач, който ще се играе на 9 или 10 юли, а след това ще гостува на грузинския шампион в реванша на 16 или 17 юли.

ОЩЕ: Официално: Лудогорец подписа с халф от Кабо Верде

ВАР-ът на Actualno

Късата клечка за "орлите"

"Зелените" имат коефициент от 26.000 и бяха сред поставените отбори в група 3. Останалите варианти пред нашия представител бяха шампионите на Беларус, Казахстан и Сан Марино, съответно Динамо Минск, Ордабаси и Виртус 1964. В сряда, 19 юни, тимът на Георги Дерменджиев ще научи евентуалния си противник и за втория предварителен кръг.

Любопитното за Динамо Батуми е, че това е бившият отбор на звездата на Наполи Хвича Кварацхелия, който ще се подвизава за своята родина Грузия на Евро 2024. Припомняме, че крилото премина в редиците на "небесносините" от грузинския клуб за малко над 13 милиона евро.

ОЩЕ: Швейцария тръгна с победа на Евро 2024, нападател на Лудогорец с дебютен гол (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес