Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крушарски: Срещу ЦСКА ще играем с всички юноши

18 май 2023, 10:20 часа • 4296 прочитания

Един от собствениците на Локомотив Пловдив Христо Крушарски разкри, че отборът ще играе с юноши в мача срещу ЦСКА. Същото важи и за всички останали двубои до края на сезона в Първа лига. Бизнесменът говори пред колегите от „Диема“ и коментира думите на треньора Александър Томаш, който след мача с Лудогорец заяви, че е бил „поставен в кофти ситуация“.

Тогава наставникът не обясни какво точно има предвид и думите му породиха много полемики. Сега обаче Крушарски разясни за какво става въпрос. Той обясни, че двамата с другия собственик Адам Сотков са говорили с Томаш и са му казали, че искат до края на сезона отборът да играе с юноши, за да видят докъде е стигнала школата. Според Крушарски Локомотив е изпълнил целта си за сезона – класиране в Топ 6.

Александър Томаш

„Доказали сме, че сме костеливи. Стигнахме Топ 6 – това поставихме като задача на треньора. Оттук нататък може би той се обърква, неговата визитка въобще не ме интересува. Мен ме интересува да видя тези младежи от втория отбор, колко момчета има за мъжки футбол. Казахме му ясно в прав текст. Той за тези четири мача трябва да види къде ни е стигнала школата. Ако гледаме само навън и новите дойдат само от пазара „Кирков“, няма да стане“.

„Имаме пет момчета, които стават за мъжкия отбор. Томаш седи на горещ стол. Като иска да е треньор, да осъзнае какво му казах: „Дай да видим къде са младите?“. Ако се раздвоява, проблемът си е негов. Предполагам, че това го е панирало. Да излезе и да каже „Собствениците ме накараха да пусна младежи“. Какво му пречи? Някой ще му отреже езика ли?! И двамата му го казахме с Адам Сотков. Искаме да видим как са младежите, без значение съперника. Срещу ЦСКА също с всички юноши ще играем“, каза Крушарски.

Вчера стана ясно кой ще свири предстоящия мач между Локомотив Пловдив и Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес