Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Бистрица пострада при опит да разтърве фенове

13 март 2023, 09:01 часа • 1630 прочитания

Кметът на Бистрица - Самуил Попов, е пострадал при опит да разтърве футболни фенове, биещи се в центъра на софийското село. Инцидентът се е разиграл минути след края на "червеното" дерби между ЦСКА 1948 и ЦСКА, спечелено от гостите с 0:1.

"Минах през центъра и видях как става бой. Не знаех кои са и кой какъв е. Просто исках да ги спра. Опитах да спра боя, но те не спираха. Едните бяха свалени на земята и въпреки това ги ритаха. Един от тях ме попита кой съм, казах, че просто искам да спра боя, но те не спираха и така", каза Самуил Попов пред БНТ.

След взривоопасното дерби, което се проведе при засилени мерки за сигурност, са били арестувани двама души. В селото се събраха около 1500 души, а жандармеристи от няколко града бяха ангажирани да пазят обществения ред и сигурността в населеното място.

Тъй като феновете на ЦСКА отказаха да влязат на стадион "Витоша", собственик на имот в Бистрица отвори частния си имот за тях (ВИДЕО). В знак на благодарност феновете почистиха след себе си и обещаха да възстановят щетите на имота, които са нанесли.

След мача Филип Филипов заяви, че ЦСКА е постигнал рутинна победа.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес