Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хебър изригна: Ощетени сме с 4 точки в мачовете с Левски и Локомотив Пловдив

07 септември 2023, 19:06 часа • 1317 прочитания

Ръководството на Хебър Пазарджик пусна дълга декларация, в която се възмущава на съдийството на Валентин Железов и Васимир Ел Хатиб в мачовете с Локомотив Пловдив и Левски от последните два кръга на Първа лига. От клуба са категорични, че тимът на Любослав Пенев е бил ощетен и в двете срещи и в резултат на това е загубил 4 точки.

В седмия кръг на Първа лига Хебър загуби от Локомотив Пловдив насред Пазарджик с 3:4. Тогава и седемте гола паднаха през първото полувреме на мача. В следващия кръг пък тимът отстъпи пред Левски с 0:1 на „Герена“ след гол в 95-ата минута. От Хебър имат претенции, че Андриан Краев е извършил нарушение секунди преди гола на Роналдо и той не трябва да бъде зачетен.

Претенциите на Хебър за мача с Локомотив Пловдив

"Събитията от последните два мача на ФК Хебър за пореден път повдигат важни въпроси, свързани с използването на системата за Видео-асистент арбитър (VAR). Резултатът за нас като клуб е загубата на общо 4 точки в отминалите 2 срещи".

Хебър ПазарджикУмишлено изчакахме отговор от Съдийската комисия при БФС относно нашето Възражение след срещата с Локомотив (Пловдив) срещу съдията Валентин Железов и неговите колеги (асистенти и ВАР рефери). В него визирахме и подкрепихме с конкретни факти няколко фрапиращи отсъждания, повлияли директно на крайния изход на двубоя. Възмущението от ощетяването на нашия отбор не бе само сред футболисти, треньори, ръководство и фенове на ФК Хебър".

Претенциите на Хебър за мача с Левски

„За съжаление, само преди 3 дни Хебър отново трябваше да изпие докрай „горчивата чаша”. Визираме гостуването на Левски, загубено с 1:0 след гол на домакините в 90+5-та минута. След мача прочетохме официална позиция на ФК Левски относно „страха да се дават адекватни продължения на мачовете у нас”, като се визира минималното 4-минутно продължение” на двубоя при 11 минути загубено от прекъсвания на играта време само през второто полувреме“.

Хебър Пазарджик

„Е, голът за Левски падна в петата минута на допълнителното време и от тази гледна точка недоволни от домакини и техни привърженици не би трябвало да има. В същото време Хебър като клуб е напълно солидарен и подкрепя принципно Левски в претенцията му относно продължаването времетраенето на мачовете“.

„Същественото обаче в иначе прилично ръководения от Васимир Ел-Хатиб двубой се случи секунда преди победния гол на Левски, когато Андриан Краев от домакините си помогна с ръка за овладяването на топката и след това направи решаващата асистенция за попадението. Тази ситуация беше подмината с пренебрежение и без разглеждане от телевизия и VAR, а тя фактически реши крайния изход от срещата“, се казва в част от декларацията на пазарджиклии.

След края на мача с Левски пък голмайсторът на Хебър потвърди, че при гола на "сините" има игра с ръка.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес