Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонзо: Трябва да говорим за развитие, а не за резултати

08 декември 2023, 12:49 часа • 750 прочитания

„Трябва да говорим за развитие, а не за резултати“. Това заяви техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов. Гонзо представи днес книгата „Пътят на таланта“, която е фокусирана върху начините и методите за изграждане на млади футболисти.

Иванов бе категоричен, че всички в БФС работили здраво за развитието на българския футбол, но резултатите от техния труд ще се види след 3-4 години. Бившият нападател на Левски допълни, че до 15 март е технически директор на родната централа и дотогава ще продължи да изпълнява функциите си.

„До 15 март ще бъда технически директор на БФС“

Христо Запрянов Илиан Илиев Георги Иванов Гонзо

„Преди година и половина се събрахме от техническия екип и решихме да изготвим едно помагало за клубове, треньори и родители. Идеята беше тази книга да се разбере от голям кръг от хора. Книгата е изготвена от всички нови методики, като ФИФА и УЕФА ни помогна. Смятам, че това, което правим, е една основа“.

„Трябва да работим в синхрон между клубове и федерация. Много от нещата, които са написани, вече се прилагат и в националните отбори. Много от хората не знаят какво правим за тези две години. Има време до Конгреса. Не сме говорили и коментирали кой ще се кандидатира. Аз съм технически директор в БФС и до 15 март ще бъда такъв“.

„Трябват още 3-4 години, за да се види нашия труд“

Национален отбор по футбол на България

„Основната работа, която трябва да се свърши, е в клубовете при развитието на футболистите. Ние сме фокусирани върху юношеския футбол, защото там можем да създадем качествени играчи, с които да се гордеем. Тук трябват 5-6-7 години, за да се изградят играчи“.

„Всички, които се занимаваме с футбол, имаме вина. Това е причината да предприемем мерки. Ние работим от 2 години, но ни трябват още 3-4, за да се види нашия труд. Българският спорт има конкуренция със социалните мрежи и електронните игри. Когато бързаш и гониш резултати, пропускаш етапи в развитието на играчите. Трябва да говорим за развитие, а не за резултати“, обясни Гонзо.

Преди няколко седмици Георги Иванов обяви, че няма проблем веднага да си подаде оставката.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес