Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ценен успех за Лудогорец: Българският шампион надхитри Андерлехт (ВИДЕО)

16 февруари 2023, 23:55 часа • 5817 прочитания

Лудогорец записа минимален успех над Андерлехт в първия мач от 1/16-финалите на Лигата на конференциите. Разградчани победиха с 1:0 на "Хювефарма Арена", а в герой се превърна Игор Тиаго, който се разписа в деветата минута. Белгийският тим имаше своите възможности, но в решителните моменти Серджио Падт се намеси.

Играчите на Анте Шимунджа започнаха много силно срещата. Централният нападател Тиаго беше под светлината на прожекторите в първите минути. Той се отчете с два пропуска, но след тях биваше маркирана засада. Все пак именно бразилецът откри резултата, засичайки центриране на Футболист № 1 на България Кирил Десподов

Крилото на разградчани Бърнард Текпетей на няколко пъти се озова на удобна позиция, но му липсваше прецизност при завършващия удар и не успя да реализира. Гостите владееха повече топката. Най-чистото положение за тях дойде в края на полувремето, когато гредата спаси Падт.

ОЩЕ: Шеф в Лудогорец: Текпетей остава, няма да се разделяме с никого

Втората част започна равностойно, като и двата тима имаха по няколко добри атаки, които обаче не доведоха до нищо опасно. В 67-ата минута Десподов се измъкна зад отбраната сам срещу вратаря, който парира изстрела му. След това беше маркирана засада, но повторенията не убедиха в правотата на съдийското решение. 

В последните минути от редовното време нидерландският страж на Лудогорец запази минималния аванс на домакините, спасявайки изстрел на Бенито Раман, който бе излязъл очи в очи с вратаря. Реваншът между двата отбора е на 23 февруари, а преди това играчите на Шимунджа се изправят срещу Славия в двубой от 20-ия кръг на Първа лига.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес