Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безизходица на "Герена": Левски разпродава отбора, готви се Общо събрание?

14 февруари 2023, 10:04 часа • 7478 прочитания

Столичният футболен гранд Левски се върна в изходна позиция, след като сделката с "Юнайтед груп" окончателно пропадна. След над половин година преговори между двете страни Драган Шолак се отказа да придобие "сините" заради натрупаните дългове в клуба през последното десетилетие.

След провалената сделка: Какво следва за Левски?

Сега Левски на практика се намира в безизходица, тъй като последните месеци за клуба бяха по-скоро оцеляване, докато се намери нов и по-силен инвеститор. Генералният спонсор изнемогва в покриването на огромните разходи и дългове на клуба, въпреки че за последните два месеца "инжектира" близо 1 милион лева.

Наско Сираков

Дълговете на Левски не търпят отлагане

Самият Станимир Стоилов призна, че Левски има проблем с дълговете към държавата, и по-конкретно НАП. Тези проблеми не могат да бъдат решени от настоящия бюджет, с който разполага клубът. Затова на Левски може да се наложи да разпродаде част от основните си футболисти, макар и това решение да не бе на дневен ред преди няколко седмици.

ОЩЕ: Левски хвърля милиони с лека ръка, а после проси от феновете

Желанието на Стоилов и останалото ръководство бе да запазят ядрото от футболисти в тима. След провала с "Юнайтед груп" обаче е по-вероятно да се мисли в посока продажба на част от играчите на Левски, които днес струват 6 милиона, по думи на Стоилов. 

Станимир Стоилов

Важни дни за бъдещето на Левски

Освен за продажба на футболисти, в Левски се обсъжда и организирането на извънредно Общо събрание. То идва само три месеца след редовното Общо събрание, но е наложително, за да могат акционерите на клуба да обсъдят и да вземат решения как да продължат занапред.

В същото време се появиха информации, че членовете на сдружението "Левски на левскарите" искат среща с Наско Сираков, на която да разберат какви са идеите на Вълка за спасение на клуба (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес