Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Берба със златен талон от КАТ

01 юни 2012, 08:01 часа • 15277 прочитания

Нападателят на „Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов не е правил нарушение на пътя повече от 6 години. Затова от КАТ-София му връчиха златен талон.

„Той дори не подозираше, че има право на златен талон. Не знаеше и какъв е този документ. След като му разяснихме, се сдоби с червеното картонче и му взехме синия талон”, уточниха от КАТ за в. „Монитор”.

За услугата нападателят е платил 1,30 лева и изрично заявил, че не иска да се разчува за новата му придобивка в публичното пространство. Занапред, ако Бербатов бъде спипан от пътни полицаи в нарушение, еднократно няма да бъде санкциониран. Вместо това униформените ще си приберат златния документ и ще му върнат синия. „Става дума за минаване на червено или подминаване на знак „Стоп” например. Ако е пиян зад волана или рани човек на пътя, ще си понесе наказанието”, уточниха от Пътна полиция.

Освен Бербо още над 20 000 примерни шофьори от цялата страна имат златни талони. Златният талон не се връчва на изрядния шофьор от МВР, а се издава, само ако водачът сам си го потърси.

Редактор: Георги Иванов

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес