Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стряскащи кадри: Четирима загинали, двама в неизвестност след срутване на мост в Тайван (ВИДЕО)

02 октомври 2019, 10:45 часа • 2094 прочитания

Издирвателните екипи откриха четири тела и търсят още двама души, обявени за изчезнали от рибарски плавателни съдове, оказали се на местопроизшествието в момента на срутването на мост в Тайван, предаде AP, цитирана от 24 часа.

Националната служба за противопожарна охрана идентифицира две от жертвите като индонезийци и една като филипинец. Самоличността на четвъртата жертва засега е неустановена.

Общо 20 души са пострадали и в момента са настанени в болница.Десет души са хоспитализирани с наранявания. Другите девет са филипински и индонезийски рибари, състоянието на единия от които, индонезиец, е сериозно, предаде тайванската Централна информационна агенция, като се позова на агенцията за подбор на персонал на работниците.

По него се движела и нефтена цистерна, която при срутването се запалила, шофьорът е спасен, но със сериозни изгаряния и е настанен в болница.

На кадрите се вижда моментът, в който мостът се срути на 1 октомври.

Мостът е построен преди 21 години и е дълъг 140 метра. Той се намира в в Нанфангао, риболовно пристанище в окръг Илан - източната част на остров Тайван - на около 60 км югоизточно от столицата Тайпе. Той се срути върху преминаващи под него кораби и рани хора.

В момента военните са разположили плаваща платформа, за да помогнат на работниците да отстранят отломките и да опитат да извадят два от общо трите рибарски кораба изпод рухналите части от моста. Друга лодка беше извадена още вчера. Предполага се, че всички жертви са работници в сферата на риболова от Индонезия и Филипините. Те били там, за да избегнат тайфуна "Митаг", който удари острова със силни ветрове и дъждове и рани най-малко 20 души. Очаква се бурята да достигне Южна Корея тази вечер.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес