Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сергей Рябков: Иран планира нови нарушения на ядрената сделка

28 юли 2019, 17:51 часа • 2773 прочитания

Участниците в ядрената сделка призоваха Иран да се въздържа от нови стъпки за прекратяване, предвидени за 4-5 септември. Това заяви в неделя заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков след срещата по иранското ядрено споразумение на ниво политически директори във Виена, предаде агенция "Фокус".

"Ние призовахме иранците да се въздържат от това - в края на краищата", добави Рябков. В същото време заместник-министърът на външните работи на Руската федерация отбеляза, че подновяването на пълните задължения на Иран за ядрена сделка без никакви условия в сегашната ситуация е нереалистично.

"Има участници в сделката, които вярват, че Иран без никакви допълнителни резерви, условия и изисквания трябва да се върне към пълно изпълнение на задълженията си," каза експертът. "Но в сегашната ситуация това е напълно нереалистично", добави той.

Според Рябков макар и да е било обсъдено задържането на иранския танкер от Гибралтар, на срещата не е постигнато някакво изясняване на въпроса.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес