Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осъдиха медицинска сестра в Япония, отровила пациенти заради неприязън

09 ноември 2021, 09:41 часа • 2566 прочитания

Окръжният съд в Йокохама осъди на доживотен затвор 34-годишната бивша медицинска сестра Аюми Кубоки, която беше призната за виновна за предумишлено убийство на трима възрастни пациенти в местна болница. Журито отхвърли искането на прокуратурата, която искаше смъртна присъда, съобщи националната обществена телевизия.

През 2016 г. медицинската сестра последователно заради лична неприязън е отровила трима пациенти в болницата на възраст между 78 и 88 години. За целта тя добавяла в системите им дезинфектант. Убийцата признала, че е подготвила предварително пет банки със смъртоносна смес, а престъпленията е извършвала по време на дежурствата на други медицински сестри.

По време на разследването на смъртните случаи през 2016 г. полицията разпитва Кубоки, но тя успя да убеди следователите в своята невиновност, поради което беше арестувана едва през 2018 г.

По време на процеса обвиняемата се призна за виновна и неведнъж заяви, че е готова за смъртна присъда. Адвокатите ѝ твърдяха, че тяхната подзащитна е невменяема, но съдът отхвърли тези аргументи. При произнасянето на присъдата съдебните заседатели отчели искреното, както им се сторило, разкаяние на бившата медицинска сестра и заявиха, че има вероятност тя да претърпи „нравствено възраждане“.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес