Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летището на Ханой спира входящите международни полети

31 май 2021, 15:55 часа • 6153 прочитания

Международното летище на столицата на Виетнам ще спре входящите полети от чужбина от вторник, съобщиха от авиационните власти на страната, бореща се с нова вълна от огнища на коронавируса, предаде АФП.

"Временно спиране на приемането на международни полети" ще започне на международното летище Ной Бай в Ханой от 1 юни в полунощ до 7 юни, се казва в изявление на администрацията на гражданската авиация на Виетнам.

През уикенда министърът на здравеопазването на Виетнам заяви, че властите са открили силно заразен "нов хибриден вариант" - комбинация от индийския и британския варианти на COVID-19. Изходящите международни полети ще продължат от Ханой, се казва в изявлението, но правителството не посочва дали вътрешните полети ще бъдат част от спирането.

Докато властите незабавно отхвърлиха твърдението, като казаха, че мутацията все още трябва да бъде „проучена допълнително“, алармата прозвуча в цялата страна, тъй като тя се бори да задържи нови огнища на повече от половината територия.

Миналата седмица град Хошимин, южният бизнес център на Виетнам, спря да приема пристигащите от чужбина на международното летище Тан Сон Нат.

Спирането трябваше да бъде отменено до 4 юни, но администрацията обяви в понеделник, че ще продължи до 14 юни.

Виетнам вече е ограничил влизанията на чуждестранни пристигащи поради ограниченията си поради коронавируса и всяко влизащо лице е подложено на задължителна карантина.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес