Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жертвите от сваления самолет ще бъдат погребани в Иран

11 януари 2020, 15:10 часа • 3706 прочитания

Повечето от загиналите при свалянето на Boeing 737-800 до Техеран ще бъдат погребани в Иран, като до този момент разследващите нямат достатъчно материал, за да идентифицират всички жертви, съобщи президентът на украинските авиолинии Евгений Дихне.

"Телата са разпределени в четири различни болници. Според моята информация към днешна дата медицинските експерти нямат достатъчно материал, за да установят цялата ДНК ...

Повечето от телата ще бъдат погребани в Иран, защото, въпреки паспортите, с които повечето пътници са били на борда на самолета, повечето пътници са от Иран, роднините им са там", разкри президентът на украинските авиолинии.

Той каза, че телата на украинските граждани могат да бъдат преместени в родината им със самолет на Министерството на отбраната, с който долетяха украински авиоексперти и разследващи в Техеран.

Транспортирането им обаче ще бъде възможно само ако Иран успее да завърши всички необходими процедури навреме.

По-рано днес Ислямската република призна, че по погрешка е свалила падналия край Техеран украински пътнически самолет. В отговор украинските власти поискаха наказания за виновниците и обезщетение за загиналите си граждани.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес