Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иран отрече да е обучавал над 100 души за подкопаване на режима в Бахрейн

04 март 2018, 17:17 часа • 2197 прочитания

Иран категорично отрече да има каквато и да е връзка с терористична клетка, състояща се от 116 души, които са арестувани в Бахрейн, предаде БГНЕС.

"Прехвърлянето на обвиненията към другиго и преповтаряне на остарели сценарии и безпочвени обвинения срещу другите няма да помогне на правителството на Бахрейн да разреши проблемите си със своите граждани. Отново съветваме представителите на Бахрейн да се подготвят за ангажиране и диалог с техния собствен народ, вместо да затягат сигурността и полицейските мерки", заяви говорителят на иранското външно министерство Бахрам Газеми на интернет страницата на ведомството.

Властите на Бахрейн съобщиха в събота, 3 март, че 116 души са били арестувани по подозрение във връзки с иранския Корпус на гвардейците на революцията. Според информационната агенция BNA клетката била получила подготовка в Иран, Ирак и Ливан.

Бахрейн, където управлява сунитска монархия, обвини Иран в създаване на проблеми, подкрепяйки протестите на нейните шиитски граждани, които са мнозинство от населението. Тези обвинения винаги са били отричани от Иран.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес