Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

25 деца от асеновградско училище се нуждаят от компютър, за да учат онлайн

01 декември 2020, 07:35 часа • 2331 прочитания

Стари, но работещи компютри, непотребни за някого, могат да станат полезни за други. Семействата на ученици от асеновградското ОУ "Ангел Кънчев" нямат възможност да им осигурят устройства, необходими за провеждането на онлайн обучението. Поради тази причина учители от школото организират благотворителна кампания. Преподаватели призовават хората, които разполагат с вече неползващи се стари настолни компютри, лаптопи или таблети, да ги дарят за деца в нужда.

Събраните устройства ще бъдат раздадени на учениците, които нямат лични такива, за да могат да се включат в онлайн обучението, съобщават в социалните мрежи организаторите. Общият брой на децата, които трябва да бъдат снабдени с компютри, е 25.

Лицето за контакт е учителят по български език и литература в учебното заведение Елена Кирова, като тя отговаря на телефон: 0895 47 25 40. Адрес за изпращане на техниката: ОУ "Ангел Кънчев"; Асеновград, площад "Калоян" №1. Разходите по доставката са за сметка на получателя. Всеки, отзовал се в кампанията, ще бъде удостоен със сертификат за дарение от училищното настоятелство, посочват инициаторите.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес