Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Влиятелен сенатор в САЩ уволни началник кабинета си заради секс обвинения

28 януари 2018, 19:30 часа • 983 прочитания

Сенаторът републиканец от САЩ Марко Рубио в събота уволни началника на кабинета си заради непристойни отношения с негови подчинени на фона на разширяващото се ангажиране на американските законодатели с темата за сексуалните злоупотреби.

Рубио каза, че е получил достатъчно улики, за да заключи, че докато е работел за него, неговият началник кабинет не е спазвал правилата за отношения между висшестоящ и подчинени.

Това накара Рубио да се върне в събота във Вашингтон от родния си щат Флорида, за да уволни служителя си, което обяви в изявление.

От офиса на сенатора потвърдиха самоличността на уволнения като Клинт Рийд, но няма подробности за непристойните му отношения с подчинени.

Някои членове на американския Конгрес бяха принудени да подадат оставка от края на миналата година насам заради обвинения в сексуални посегателства. Сред тях са сенаторът демократ Ал Франкен и дългогодишният конгресмен от Демократическата партия Джон Конйърс.

През декември почти 60 законодателки настояха Конгресът да разследва твърденията за сексуални злоупотреби срещу президента републиканец Доналд Тръмп.

Повече от 10 жени го обвиниха в сексуален тормоз, но от Белия дом настояват, че жените не казват истината.

Сгромолясването на филмовия магнат Харви Уейнстейн през октомври м.г. заради сексуални посегателства отприщи вълна от обвинения за секс тормоз, довела до падането на влиятелни мъже в развлекателната индустрия, политиката и медиите.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес