Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп: Полша ще купи Ф-35, изпращаме още войници там

12 юни 2019, 21:00 часа • 4896 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп заяви за постигната договореност с Полша за покупката на изтребители-бомбардировачи от пето поколение Ф-35.

„Празнуваме покупката от Полша на голямо количество самолети Ф-35“, цитират медии думите на президента, предаде БГНЕС.

Преди това високопоставен чиновник от Белия дом заяви пред репортери, че Съединените щати за извършили работа по искането на Полша за покупка на Ф-35 и са изпратили предложение на Варшава.

Запознат с положението по този въпрос полски източник по-рано заяви пред РИА Новости, че властите в Полша се надяват да ускорят получаването на американски бойни машини Ф-35, ако САЩ отменят доставката на такива самолети за Турция. През март военният министър на Полша подписа план за техническата модернизация на въоръжените сили до 2026 г. В рамките на тази програма е предвидено закупуването на 32 многоцелеви самолета пето поколение до 2026 г.

Тръмп заяви още, че САЩ обмислят да изпратят още две хиляди войници в Полша. Той каза, че новите американски военнослужещи ще бъдат прехвърлени в Полша от Германия, но преди, че разговорите по въпроса още не са финализирани.

„Те говорят за около 2000 войници“, разкри американският лидер.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес