Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татко Тръмп защитава сина си: Невинен е, това е най-големият лов на вещици

12 юли 2017, 13:53 часа • 2493 прочитания

"Синът ми Доналд се справи страхотно миналата вечер. Той беше отворен, прозрачен и невинен. Това е най-големият лов на вещици в историята", написа американският президент Доналд Тръмп в Twitter, след като синът му Доналд-младши си призна публично, че се е срещал с руската юристка Наталия Веселницка по време на кампанията на Тръмп-старши за президент в опит да получи събрани от руското правителство компромати за Хилари Клинтън. По-рано Веселницка отрече, че има каквито и да е връзки с Кремъл.

Макар това да е най-големият скандал, в който се забърка Тръмп-младши, всъщност той изобщо не му е пръв. По-подробна хроника на изцепките на Доналд-младши можете да научите в Expert.bg.

Иначе американският президент побърза да обясни и, че когато някой прочете в дадена статия на "фалшивите медии" словосъчетанието "запознати/сосбтвени източници", значи често тези източници са измислени и не съществуват.

Тръмп и ръководството на неговата администрация неведнъж са опровергавали слухове за контакти с руските власти. Според тях опитите за разкриване на подобни връзки са политизирани и целят да делегитимират законната изпълнителна власт във Вашингтон. Подобни контакти са отричани и от Москва. В понеделник говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Веселницка не е позната на Кремъл.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес