Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стрелба на Черния петък в Алабама. Има загинал (СНИМКИ+ВИДЕО)

23 ноември 2018, 10:50 часа • 4747 прочитания

Един тинейджър е мъртъв, а други двама са ранени след стрелба в търговски център във град Хувър, щата Алабама. Действието се развива в Alabama mall, който отваря вратите си за "голямото пазаруване" на т.нар. Черен петък, съобщи The Independent.

Според полицията всичко започнало с разправия между двама тинейджъри, която прераснала в бой, а по-късно довела и до възпроизвеждането на изстрели. 12-годишно момиче е засегнато от куршум.

Наложило се полицията да застреля нападателя, като вследствие на изстрела простреляният е починал.

Очевидец разказва, че тъкмо си тръгвал от търговския център, когато чул множество изстрели. Той избягал до колата си, като в същото време много хора бягали панически през изходите. Чувало се свистене на гуми на автомобилите, които се изнасяли от паркинга със скоростта на светлината.

На мястото са пристигнали и много линейки.

"Това е първият ми Черен петък. Знаех, че ще е откачено, но не чак толкова откачено", споделя ученик, присъствал на инцидента.

В Тwitter пък се появиха благодарности към компанията "American Eagle", с чиято помощ много от хората в мола били отведени на безопасно място и не се стигнало до паника и истерия.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес