Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ню Йорк разреши сключването на брак онлайн

22 април 2020, 11:41 часа • 2195 прочитания

Властите на щата Ню Йорк са разрешили сключването на бракове по видеовръзка. Новината съобщи губернаторът на щата Андрю Куомо. Това се случва на фона на пандемията от коронавирус, от началото на която в Ню Йорк е нараснал броят на разводите. Според Куомо, този на сключените бракове е намалял значително.

"Издавам заповед, която позволява на жителите на Ню Йорк да получават удостоверение за брак от разстояние и позволява на служителите да провеждат церемонии чрез видео връзка", заяви губернаторът преди няколко дни в Туитър. По-късно той потвърди новината на среща с журналисти.

"Можете да го направите чрез Zoom. Да или не", уточни Куомо. В социалните мрежи започнаха да обсъждат защо някой би пожелал да се ожени така, при условие че няма да може да се сподели моментът с близки и приятели. Но други посочват, че причината може да е извличане на икономическа полза от това, включително споделеното здравно осигуряване.

Щатът Ню Йорк на този етап е най-засегнатият от заразата в САЩ. Общо в страната към момента има 819 175 случая на коронавирус, жертвите са 45 343, а оздравелите са 82 973.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес