Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един загинал полицай след бунта в Капитолия*

08 януари 2021, 06:04 часа • 1987 прочитания

Съобщение за полицай от Капитолия, който е бил ранен при безредиците в центъра на Вашингтон, е загинал, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Cи Ен Ен. Източник на медията е заявил, че полицаят "е починал от нараняванията си, получени по време на бунта".

*По-късно полицията на Капитолия отрече съобщенията за смъртта на жертва при бунтове в центъра на Вашингтон. Изявлението беше разпространено от пресслужбата на ведомството. "Инфромацията в медиите относно смъртта на полицай от Капитолия е неверна. Въпреки че няколко служители бяха ранени и хоспитализирани вчера, не загина нито един полицейски служител", се казва в документа.

На свой ред, агенция Асошиейтед прес съобщи, че шефът на полицията на Капитолия Стивън Съндъди е подал оставка заради това, че бунтовниците са успели да нахлуят в сградата на Конгреса на САЩ. Поддръжниците на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп се опитаха да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори, проведени на 3-ти ноември миналата година в страната, спечелени от демократа Джоузеф Байдън.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес