Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

12 000 000 долара за чернокожа, убита при полицейска акция

16 септември 2020, 08:21 часа • 1489 прочитания

Властите в Луисвил, Кентъки се съгласиха да платят 12 000 000 долара на семейството на Бриона Тейлър - чернокожа жена, убита в дома си от полицията, предаде БГНЕС. Тя беше на 26 г., когато бе простреляна най-малко 5 пъти. Убита е на 13.03.20 г. по време на погрешно осъществен в дома й обиск за наркотици. През последните месеци нейното име присъства на видно място в протестите срещу расизма и полицейската бруталност в САЩ.

Лонита Бейкър, адвокат на семейството на Тейлър, нарече споразумението само един „пласт” в усилията да се търси справедливост и похвали новите реформи в полицията. "Правосъдието за Бриона е многопластово", заяви г-жа Бейкър на съвместна пресконференция с кмета на Луисвил Грег Фишер. Тя нарече споразумението "огромно постижение, но само част от това, на което семейството се надява, включително ареста на полицаите, замесени в нейната смърт”.

Освен обезщетението, споразумението включва поредица от полицейски реформи в града, включително изискване всички заповеди за претърсване на жилища да бъдат одобрени от висш полицейски служител и даване на жилищен кредит на полицаи, които се преместват в квартали с население с ниски доходи, в където те патрулират.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес