Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магарешки каруци извозват боклука в Мали (ВИДЕО)

18 август 2024, 20:34 часа • 2968 прочитания

Магарешки каруци извозват боклука в столицата на Мали, Бамако, разказва в репортаж The Associated Pres. 

Купища боклук в столицата

Градът е удвоил населението си през последните години и се бори с управлението на своите отпадъци. Купища боклук преобладават по някои улици, а без магарешките каруци - извозването би станало трудно.

Предимствата на магарешките каруци

Жителите се обръщат към магарешки каруци като тази на Диало за събиране на отпадъците.  Предимството им е, че могат да влизат и излизат от автомобилния трафик и да достигат до повече места, отколкото камионите, особено по лоши пътища.

н

"Инвестицията" е по-евтина

Освен това „изисква по-малко инвестиции от камион“, каза Диало. Той каза, че може да изкарва до $166 на месец. Този вид пари са привлекателни за младежи, които идват от селските райони на Мали и търсят работа в западноафриканската държава с висока безработица.

Загриженост за магаретата

Някои в Мали са загрижени за магаретата, които използват. Групи за застъпничество твърдят, че някои от животните са претоварени, работят дълги дни и имат слаба защита от ходене по счупено стъкло около сметищата. Амаду Думбия с кампаниите на SPANA с нестопанска цел за замяна на магаретата с камиони. ОЩЕ: Три магарета получиха правителствена субсидия в Калифорния

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес