Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ударно асфалтират улици във Враца и околните села

03 септември 2019, 20:00 часа • 8262 прочитания

Повече от 50 км са обновените улици на територията на Враца. За последните 3 години са възстановени над 370 000 кв. м от настилките на пътни артерии във Враца, съобщи кметът Калин Каменов.

Продължава асфалтирането и на улици в квартали, междублокови пространства и населените места.

„За по-малко от 2 месеца напълно преобразихме облика на пътната инфраструктура около Кооперативния пазар. Обновени  са улиците „Димитър Йоцов“ „Константин Фотинов“ и „Васил Априлов“.

От началото на месец август се асфалтираха и участъци в ж.к. „Дъбника“ - междублоковите пространства при блоковете №6, 7, 8, 13, 22 и 38, като дейностите ще продължат“ – коментира кметът Каменов и допълни, че е започнала и цялостната рехабилитация на улица „Складова“, която е в изключително тежко състояние.

Предстои възстановяването на междублоковото пространство при ж.к. „Река Лева“, като ще се ремонтират и улиците „Мистър Сенко“, „Гаврил Бистричанин“ – в кв. „Бистрец“, ул. „Н. Симов – Курото“, локално платно на бул. „Васил Кънчов“ към ЖП гара – Враца, както и в квартал „Медковец“ – при блоковете „Вежен“.

Строително-ремонтни дейности се реализират и в населените места на Враца.

„Към момента са обновени участъци в селата – Згориград, Чирен, Тишевица, Косталево, Власатица, Мраморен, Оходен, Лютаджик и Мало Пещене.

С осигурени средства от бюджета ще се асфалтира участъкът между селата Девене и Три кладенци, както и пътят до село Косталево“, допълни още кметът.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес