Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пламен Константинов: Няма да поема България, ако уволнят Камило

19 юни 2014, 12:53 часа • 16194 прочитания

Пламен Константинов призна, че е готов да поеме националния отбор преди Световното първенство в Полша, но при определени условия. Това обаче със сигурност няма да стане при уволнение на Камило Плачи, за каквото се говори в последните седмици.

"Аз едва ли бих се навил на варианта Плачи да бъде уволнен и аз да поема отбора. Ако Камило вдигне бялото знаме и каже: ”Подавам си оставката, не мога да се справя с тази ситуация”, тогава може да се отиде на някакъв спасителен вариант. Но не съм за варианта да седна на стола на Камило, а той да бъде уволнен. При това състояние на отбора не е най-положителният момент, в който може да поемеш тима. Понякога обаче не можеш да избереш най-правилния момент. Най-вероятно никога няма да има идеален момент. Всичко е въпрос на поемане на определени рискове", коментира бившият капитан на България.

Константинов отбеляза, че всеки треньор, който поеме България в такава ситуация, рискува много предвид състоянието на отбора. При евентуални разговори с Константинов ще трябва да се иска разрешение и от клубния му тим - руския Губерния (Нижний Новгород).

"При такава особена ситуация е по-вероятно да се носят негативи, отколкото позитиви. Слуховете за мен са без кръчмар, защото аз имам договор с руския си отбор. Ако се стигне до някакви разговори и те кажат, че такава непланирана смяна може да обърка подготовката на клубния ми отбор, няма да е толкова лесно. Не говоря само за мен, а и за всички треньори, които са ангажирани с клубове. Женският тим на Динамо (Казан) не пусна треньора си да води Русия", каза още Константинов.

 7 дни спорт

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес