Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Битка между Ботевград и Варна за Европейското през 2015

17 юни 2014, 16:34 часа • 167445 прочитания

София, Милано и Торино са трите града, които със сигурност ще са домакини на мачовете от Европейското първенство по волейбол през 2015, което ще е от 9 до 18 октомври.

Засега със проблемът е кой ще е вторият град домакин у нас. Изборът трябва да се направи между Варна и Ботевград.

Дадохме сериозен старт на подготовката за Евро 2015. То е твърде важно за волейбола. Вече натрупахме опит в организацията на подобни шампионати. За ремонта на залата във Варна има процедури, които може да попречат на проекта. Може да се изчака до ноември, а окончателната инспекция ще се проведе по-късно. Другият вариант е Ботевград, зала там е одобрена", заяви президентът на федерацията по волейбол Данчо Лазаров.

Домакинството на европейското първенство по волейбол ще струва на България и Италия общо между 3.5 и 3.7 млн. евро. В "Арена Армеец" ще се играят са мачовете от група А и водач ще е България. В същата зала ще са и финалните мачове за титлата. Италия е водач на група В, а мачовете ще се играят в Милано. Двубоите от група С ще са във Варна или Ботевград и водач е Русия. Срещите от група D са насрочени за Торино.

"Италия и България са нации с опит във волейбола. Могат да се справят с организацията на големи първенства. Първоначалният вариант беше София и Варна да бъдат домакини на мачовете от българска страна. Варна е популярна в Европа с волейболната си публика", заяви Александър Боричич, вицепрезидент на европейската конфедерация по волейбол и председател на Координационния комитет за Евро 2015 към CEV.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес